Operation


Hos Roslev Dyreklinik råder vi over et forberedelsesrum, hvor barbering, vask og desinfektion foregår, før patienten flyttes over i et veludstyret operationsrum. Denne adskillelse mellem forberedelse af patienten og selve operationen sikrer høj hygiejne og lav infektionsrisiko.

Under operationen

Vi går meget op i skånsom og sikker bedøvelse, og veterinærsygeplejerske Lene Krog er efteruddannnet indenfor dette felt, som fagveterinærsygeplejerske i anæstesi. Alle operationspatienter får lagt venekateter i forbenets blodåre, hvilket sikrer, at vi kan give medicin eller væske (drop) efter behov.

Under operationer er patienterne under elektronisk overvågning for at sikre optimal bedøvelse og funktion af vitale organer. Vores overvågningsapparater måler ilt, puls, kuldioxid, blodtryk og temperatur, og der er også overvågning på vores patienter i forberedelse og under tandbehandling.

Opvågning

Når operationen er udført, sørger vi for en blid opvågning i et varmt leje med kærlig omsorg fra vores kompetente personale. Hunde og katte er adskilt i henholdsvis bur-rummet for hunde og bur-rummet for katte, hvilket giver en dejlig ro, som specielt katten sætter stor pris på. 

Optimal smertebehandling

På Roslev Dyreklinik, sikrer vi optimal smertebehandling, både før, under og efter operationen. Det betyder, at der gives smertestillende medicin før indgrebet, der kan lægges lokalbedøvelse i selve operationsområdet, og vi giver smertestillende medicin afpasset efter operationen og den enkelte patient. Alle operationspatienter får smertestillende medicin med hjem efter behov.

De fleste operative indgreb

Vi foretager de fleste former for operative indgreb på hund og kat. Dette spænder lige fra sterilisation/kastration, fjernelse af kræftknuder og analkirtler til mere komplicerede operationer som korsbåndsoperation, operation for patella-luksation (løs knæskal) , mellemgulvsbrok, spytcyster, knoglebrud og entropion/ektropion (øjenlågsoperationer). Endvidere hjælper vi brachycephale racer (fx mops og bulldogs) med operation for snævre næsebor og for lang gane.

Kræver operationerne specialister henviser vi til disse, fx discus prolaps, operationer i selve øjet og komplicerede knoglebrud.